top of page

Kiezels en cortenstaal

OPWIJK

We hebben de charme van deze woning in Opwijk versterkt door het aanleggen van leuke paden en een nieuwe oprit.

Voor de aanleg hebben we gebruikgemaakt van kiezels. Onder deze kiezels hebben we grindrasters geplaatst.

De randen en trappen zijn vervaardigd uit cortenstaal en zorgvuldig geplaatst.

Wil jij je woning ook een nieuwe uitstraling geven?
Vraag dan je offerte aan.

Waarom plaatsen we grindrasters onder de kiezels?

Grindrasters worden vaak gebruikt bij het leggen van grindpaden, opritten, parkeerplaatsen en andere oppervlakken die bedekt zijn met grind of kiezels. Er zijn verschillende redenen waarom grindrasters worden gebruikt:

  1. Stabiliteit: Grindrasters bieden stabiliteit aan grindoppervlakken door te voorkomen dat het grind of de kiezels verschuiven of wegzakken. 

  2. Drainage: De openingen in de grindrasters laten water door, waardoor waterafvoer mogelijk is. Dit helpt waterplassen te voorkomen en draagt bij aan het behoud van de onderliggende grondstructuur.

  3. Voorkomt onkruidgroei: Grindrasters leggen een barrière tussen de ondergrond en het grind, wat helpt bij het voorkomen van onkruidgroei. De rasters maken het moeilijker voor onkruid om door te groeien en zorgen zo voor een gemakkelijker te onderhouden oppervlak.

  4. Duurzaamheid: Door het gebruik van grindrasters wordt de belasting over een groter oppervlak verdeeld, waardoor slijtage en spoorvorming verminderd worden. Dit verlengt de levensduur van het grindoppervlak.

  5. Milieuvriendelijk: Grindrasters zijn meestal gemaakt van gerecyclede materialen en dragen zo bij aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Kortom, het gebruik van grindrasters bij kiezelpaden biedt tal van voordelen, waaronder stabiliteit, drainage, het voorkomen van onkruidgroei en een verlengde levensduur van het oppervlak.

TIJDENS

NA

bottom of page